Видове печат

Термотрансферен печат

Термотрансферният печат е подходящ за печат на малки обеми карти, както и за печатна персонализация – снимка, текст, номер, баркод.

Ретрансферен печат

Ретрансферният печат гарантира високо качество на отпечатъка – силно контрастни цветове, както и печат до самия ръб на картата и до контактната станция на чипа.

Офсет печат

Офсет печатът се използва за печат на големи тиражи карти за постигане на висококачествени изображения и нанасяне на интензивни цветове.

Видове персонализация

Печатна персонализация

Печатната персонализация представлява отпечатване на снимка, име, длъжност, номер, баркод или QR код. Тя е подходяща за персонализация на ID карти и клиентски карти за лоялност.

Релефна персонализация

Релефната персонализация е два вида – ембос и инфил. Тя се използва основно за отпечатване на буквено-цифрова персонална информация (име, номер). Подходяща е както за банкови карти, така и за членски и VIP карти.

Електронна персонализация

Електронната персонализация се извършва в магнитна лента, контактeн или безконтактeн чип. Тя е подходяща за почти всички видове карти – карти за клиентска лоялност, здравни карти, здравно- и пенсионно-осигурителни карти, гифт карти и др.

Дизайн и предпечат

Услугите за изработка и преработка на картов дизайн за небанкови карти обхващат всички типове и подвидове картови продукти. При разработката на дизайна могат да се използват изходни материали на клиента – логоси, запазени шрифтове, цветове, корпоративна визия, рекламни материали в електронен и печатен вид, както и да се създадат нови такива елементи.

Консултациите включват разяснения на технологичните ограничения и изисквания, препоръки за избор на вариант, предложения за евентуални промени. При генериране на нов дизайн се предлагат няколко варианта, съобразени с изискванията на клиента, от които да се избере дизайнът и да се изработят мостри при проектите за отпечатване на принтер и цветни проби при тези за офсетов печат.

Машинно пликоване

Previous
Next

Допълнителни услуги

Сканиране и обработка на снимки

Свързано с услугата по издаване на служебни и идентификационни карти

Перфорация на карти

Перфорация на идентификационни карти за щипка или връзка.

Ламиниране на карти

Запазва качеството на изображението, като предпазва цветовете от избледняване.

Отпечатване на релефни изображения

Повишава сигурността на картата и гарантира, че тя не може да бъде фалшифицирана. Стандартен дизайн или по задание на клиента.

Изработка на холограми

Предоставят високо ниво на сигурност, поради сложния дизайн, който не може да бъде възпроизведен. Стандартен дизайн или по задание на клиента.

Изработка на опаковки за карти

С печат и дизайн на клиента.